Strict Standards: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/informas/public_html/includes/joomla.php on line 836
Synective Labs förvärvar Informasic - FPGA ASIC Embedded Utveckling Konsult S?erhet Tr?l?s High Speed Informasic
InformAsic AB Utveckling av hårdvara och säkerhet för inbyggda system
  • Swedish
  • English

Search

Hem          Designhus - Konsult          IP Cores          Press          Om oss          Kontakt
 
Synective Labs förvärvar Informasic Skriv ut

Efter en tids samarbete har Synective Labs och Informasic via ett förvärv gått samman. De båda bolagen, som till stor del arbetar inom samma teknikområden och på samma marknader, får genom affären en bred gemensam teknikbas och en utökad kompetensprofil.

 

”Informasic förstärker vår profil som ett ledande företag inom ASIC- och FPGA- utveckling samtidigt som vi breddar vårt utbud. Vi stärker vår position både hos befintliga och potentiella kunder samt blir en ännu attraktivare arbetsgivare vid rekrytering av nya medarbetare”, säger Sven Holmquist, CEO för Synective Labs.

 

Det är på ASIC och FPGA-området som bolagens kompetenser överlappar varandra och där Synective redan tidigare har en stark ställning. Förvärvet stärker denna position ytterligare. Informasics specialistkunnande inom elektronikdesign, höghastighets-kommunikation, test & mät, och trådlös kommunikation kompletterar dessutom Synectives profil på ett mycket bra sätt.

 

Synective som ny, industriell ägare ger Informasic en stärkt position inom FPGA- och elektronikområdet. Vår förhoppning är att våra hittilsvarande kunder kommer att uppleva Synective-gruppen som en intressant och mer resursstark leverantör”, säger Mats Pehrsson, tidigare huvudägare av Informasic.

 

Informasic utgör nu ett helägt dotterbolag i Synective-gruppen, där också det tidigare förvärvet AsiusTech ingår. Vidareutveckling och marknadsföring av ett antal strategiska IP-rättigheter kommer att fortsätta inom Informasic.

 

På produktområdet har Synective inom sin nisch starka partnerskap med Convey Computer, DRC Computer och ImpulseC, företag man både samarbetar med och vars produkter man saluför.

 

När nu bolagen finns i samma grupp så ger den breddade kompetens- och resursprofilen många fördelar:

 

o    Samgåendet skapar en bredare resursbild för de bägge bolagens kunder och ger ökade möjligheter att genomföra kompletta projekt. Man satsar på att i högre grad bli ”den självklara partnern” inom ett antal områden, som exempelvis ASIC/FPGA-utveckling

 

o    En ledstjärna för det gemensamma bolaget blir att trots god tillväxt verka för att bevara det lilla företagets fördelar i form av korta och snabba beslutsvägar, platt och enkel organisation och vara en attraktiv arbetsplats där individens engagemang och intresse är centralt.

 

Om Informasic

Informasic etablerades 2001 i Göteborg. Bolaget har en mycket lång bakgrund från konsultvärlden både inom ASIC- och FPGA-området såväl som inbyggda system.

Med sin erfarenhet och sitt specialistkunnande kan bolaget ansvara för hela eller delar av utvecklingsprocessen, från idé till framtagning av prototyper och färdiga produkter. Branscherfarenheten är etablerad inom forskningssektorn, telekom och industriella tillämpningar.

www.Informasic.se

Om Synective Labs

Synective bildades 2003 av en grupp experter som arbetade med FPGA-teknik för beräkningar med mycket höga prestanda. Bolaget har under åren breddats och är idag en internationellt erkänd partner inom området heterogena system och acceleration av mjukvara, där FPGAer och GPUer är de två nyckelkomponenterna som används. Denna teknik är idag riktigt het på embeddedsidan, men används också flitigt inom beräkningsteknik för desktop-datorer och inom HPC.

Efter förvärvet har Synective-gruppen 24 anställda med huvudkontor i Göteborg samt lokalkontor i Stockholm och Linköping.

www.synective.se

 
För mer information kontakta:

Sven Holmquist, VD och grundare av Synective

Telefon:+46 31 7607241

E-mail: Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det                                              

 

Mats Pehrsson, VD och ägare av Allkontor 

Telefon:+46 733300 558

E-mail: Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det

 

 

Andra nyheter

© InformAsic AB    ·    Hugo Grauers Gata 3B    ·    SE-411 33 Göteborg    ·    Sweden    ·    +46 31 685490    ·    info@informasic.se